Regio informatie

Toon #
Weblink Liefde voor Limburg: Venlo

Mooie en handige toeristische site over de gemeente Venlo. Samengesteld door de gemeente en de samenwerkende toeristische instellingen. U vindt hier informatie over uitgaan, winkelen, lekker uit eten en andere activiteiten in onze mooie gemeente. Uw bezoek beslist de moeite waard.

1480
Weblink Liefde voor Limburg: De Maasduinen

Een mooie en handige toeristische site over ons nationaal park De Maasduinen. Samengesteld door de gemeente en de samenwerkende toeristische instellingen in de regio Venlo. U vindt hier informatie over uitgaan, winkelen, lekker uit eten en andere activiteiten in dit prachtige nationale park. Uw bezoek beslist de moeite waard.

1331
Weblink Maasboulevard Venlo

De Maasboulevard is een ambitieus plan in het hart van Venlo én direct aan de Maas, waarin wonen, winkelen, cultuur en recreatie samengevoegd worden in één gebied. Het project Maasboulevard is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeente Venlo en 3W.

1312
Weblink Museum van Bommel van Dam

Museum van Bommel van Dam profileert zich met een divers aanbod van wisselexposities over schilderkunst, tekenkunst en fotografie.

1282
Weblink Het Limburgs Museum

Het Limburgs Museum is een provinciaal museum waarin de geschiedenis en cultuur centraal staan. In elf vaste presentaties maakt de bezoeker een verrassende ontdekkingstocht door de tijd: van prehistorie naar onze tijd. Het verhaal over de geschiedenis, tradities en leefstijlen wordt verteld op een aantrekkelijke manier. Leuk voor alle leeftijden!

1317
Weblink Kasteeltuinen Arcen

Kom voor de mooiste tuinen van Nederland naar Kasteeltuinen Arcen en waan u in vroegere tijden in het eeuwenoude kasteel. Laat u verrassen door de schoonheid van bloemen en planten in prachtige tuinen als het Rosarium, de Oosterse watertuin en het Lommerrijk.

1263
Weblink Evenementen in de regio

De Uitagenda van Noord-Limburg geeft u een overzicht van alle evenementen en activiteiten uit de regio Noord-Limburg. Ontdek welke evenementen en uitjes Noord-Limburg u te bieden heeft op het gebied van muziek, theater, film, expo, sport, wandelen en fietsen en nog veel meer. Vind in de evenementen kalender leuke uitjes om te beleven samen met uw familie, vrienden, gezin of uw kinderen.

1356
Weblink Bezienswaardigheden in Noord Limburg

Als je denkt dat je alles al gezien hebt, zul je voor verrassingen komen te staan in Noord Limburg. Elk dorp en elke stad heeft wel een grote bezienswaardigheid zoals een middeleeuws kasteel, een bijzonder kapelletje, een kerk met schatkamer of een werkende molen.

Deze bezienswaardigheden zijn opgenomen in een handige lijst, zodat je weet wat je te wachten staat!

1447
Weblink Dorpen en steden in Noord Limburg zijn de moeite waard!

Ervaar hoe intiem en bijzonder de Limburgse dorpen en steden zijn. De dorpen en steden hebben elk hun eigen historie en cultuur en zijn de moeite waard om te ontdekken.

Elke gemeenschap in Noord Limburg telt wel één of twee musea die de dorpshistorie vertellen. Een bezoekje aan deze musea is goed te combineren met een fietstocht!

1349
Weblink Veelzijdige natuurgebieden in Noord Limburg

Dankzij de Maas en de Peel is de natuur van Noord Limburg ontzettend veelzijdig en het ontdekken waard. De bossen, beekdalen, Maasoevers, stuifduinen en broekbossen zijn aan de hand van een fietsroute of wandelroute goed te verkennen.

Behalve de vele kleinere gebieden die het behouden waard zijn, telt Noord Limburg twee Nationale Parken van internationale allure: ‘De Groote Peel’ en ‘De Maasduinen’. Een bezoek aan ten minste één van deze natuurgebieden is een absolute must!

1540
Weblink Koploperproject Maas Venlo presenteert zich op Deltacongres

Het Venlose Koploperproject Maas presenteert zich op 5 november tijdens het Nationaal Deltacongres 2015. Het project combineert de verbetering van hoogwaterveiligheid met gebiedsontwikkeling rond de Maas. Het Koperloperproject maakt onderdeel uit van het Deltaprogramma Maas 2015.

888
Real time web analytics, Heat map tracking