Watersport informatie

Toon #
Weblink watersportalmanak

Deze website is gebouwd voor en door watersporters. Dagelijks vindt op deze website het laatste watersportnieuws en veel artikelen over varen in Nederland en daarbuiten. Ook vindt u op de website veel artikelen over onderhoud en veiligheid.

1333
Weblink Vaartips

Voor alle nautische vragen moet u bij vaartips zijn. Zowel technische als nautische informatie vaartips is u van dienst.

1344
Weblink Boetes op het water

Heb je weleens een sanctie van het Centraal Justitieel Incasso Bureau ontvangen wegens een overtreding op de weg? En, schrok je van de hoogte van het bedrag? Bezoek deze site dan eens ...

1380
Weblink Ankerproject

De laatste jaren is de watersport er niet goedkoper op geworden, in tegendeel. De concessies slagen op, dat heeft zijn gevolgen op het lidgeld. De reglementering wordt een stuk strenger en de installaties moeten aangepast worden. De rode diesel is al lang gedaan, maar de witte blijft ook maar stijgen. Varen wordt er minder en minder gedaan, je begint het in de geldbeugel te voelen; hij wordt platter. Als V V W-federatie proberen we de pil voor de V V W-Leden toch wat te verzachten, de federatie gaat onder bepaalde voorwaarden de helft van het liggeld betalen in onze ankerhavens.

1167
Weblink Sportplanner - roeien

Om een inzicht te krijgen wie er op welk tijdstip geroeid kan worden, kun je inloggen op de Sportplanner.

1330
Weblink Nauticlink

Alle Nederlandstalige sites over watersport, boten, sloepen, zeilen en varen met motorboten.

1043
Weblink Vaarbewijzen

Deze informatieve site is van Vaarschool Albatros

867
Weblink De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bewaakt en stimuleert de naleving van wet- en regelgeving voor een veilige en duurzame leefomgeving en transport. ILT staat voor een goede dienstverlening, rechtvaardig toezicht en adequate opsporing. Dit zoveel als mogelijk in samenwerking met andere inspecties, risicogestuurd, uitgaande van vertrouwen en gericht op de reductie van de toezichtlast. Beleidmakers bepalen de regels, burgers en bedrijven zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en de inspectie ziet toe op de naleving.

1010
Weblink CBR over binnenvaart documenten 942
Weblink Agentschap Telecom: voor het aanmelden van een marifoon en/of radar

Spelregels op het water

U gebruikt een marifoon of andere maritieme zendapparatuur. Of u gaat dat binnenkort doen. U maakt hiermee gebruik van maritieme frequentieruimte. Bij Agentschap Telecom regelt u uw registratie van dit frequentiegebruik. Ook kunt u een bedieningscertificaat aanvragen - uiteraard nadat u het hiervoor geldende examen succesvol heeft afgelegd.

Op deze site leest u welke spelregels gelden voor scheepvaart en welke voorwaarden er zijn om frequentieruimte te gebruiken. Rechts op de pagina’s verwijzen wij telkens naar relevante achtergrondinformatie, documenten en formulieren.

932
Weblink Bij RijbewijskeuringsArts.nl regelt u goedkoop en snel uw rijbewijs-, medische en psychiatrische keuring!

Keuring Klein vaarbewijs

Voor wie? Iedereen die een Klein vaarbewijs heeft aangevraagd en op één of meerdere vragen op de Eigen verklaring met 'ja' heeft geantwoord.

Waarom? Alle schippers met Klein of Groot vaarbewijs moeten voldoen aan de medische eisen voor de binnenvaart.

1026
Weblink Watersport Nijmegen (WSN)

Watersport   Nijmegen   werkt   aan   de   realisatie   van   een   watersportpark   rond   de   toekomstige   nevengeul   bij   de   Waal   bij   Nijmegen.   Opgericht   door   Nijmeegse   water-   en   oeversportverenigingen,

986
Weblink VNM Nieuwsbrief november/december

VNM Nieuwsbrief

818
Real time web analytics, Heat map tracking