Campers

Camper-alleen

Goed nieuws voor camperaars. We zijn weer open!

Camperaars zijn weer welkom op ons jachthaventerrein.  

Bij voorkeur met PIN betalen a.u.b.

Onze havenmeesters zijn telefonisch bereikbaar of per mail; 

+31 (0)6 46 00 56 66     -     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naast passanten te water zijn ook camperaars van harte welkom in onze moderne “Blauwe Vlag” accommodatie. Op de met camera's en electronische toegangspoorten beveiligde parkeerplaats zijn 20 camperplaatsen beschikbaar. U kunt gebruik maken van alle faciliteiten die ook de watersporters ter beschikking staan. Er zijn gratis fietsen beschikbaar en in het vaarseizoen kunt u met de havenmeester meevaren naar het gezellige centrum van Venlo. Op het haventerrein is er ook nog een klein speeltuintje met zandbak en div. speelapparaten. 

Allerlei activiteiten in de jachthaven, zeilen, roeien, sloeproeien en het binnenlopen en afmeren van jachten en het scheepvaartverkeer op de Maas kunt u vanaf uw hoger gelegen camperplaats zeer goed bekijken.

U kunt bij ons NIET reserveren. Bij aankomst dient u zich te melden bij de havenmeester. Deze is in het hoofdseizoen aanwezig van 9.00 tot 19.00 uur. Na 19.00 uur tot uiterlijk 21.00 uur kunt u toegang tot de haven krijgen door u aan te melden in het restaurant boven het havenkantoor. Buiten het hoofdseizoen, in de maanden oktober, november en maart, is de haven beperkt geopend voor campers omdat 's winters jachten op de parkeerplaats staan gestald waardoor er veel minder plaatsen beschikbaar zijn. Ook het restaurant is dan niet altijd geopend. In deze maanden is de havenmeester alleen 's morgens van 10.00 tot 12.00 uur aanwezig. Op de hijsdagen (drie zaterdagen in maart en drie in oktober) is de poort naar de camperplaats gesloten tijdens het hijsen van 8.00 tot 16.00 uur. In december, januari en februari is de haven gesloten voor campers. Informeer dus even bij de havenmeester om teleurstellingen te voorkomen.

Bij uw standplaats is een stroomaansluiting aanwezig. Vanaf medio september tot april rekenen we een toeslag van 2 euro per dag voor elctriciteit. De rest van het seizoen is electriciteit gratis. Wifi is gratis. Ons toiletgebouw (het Badhoes) is van alle faciliteiten voorzien inclusief wasmachine en droger. Douchen is gratis. Er is een vaste barbecue met picknicktafel aanwezig. Om lekker te eten hoeft u het terrein niet te verlaten. Boven het havenkantoor is Brasserie de Admiraal gevestigd, een gezellig restaurant met een interessante menukaart en een uniek uitzicht over de jachthaven en en Maas.

Om uw verblijf voor uzelf en voor onze leden aangenaam te laten verlopen gelden er in onze haven ook een aantal specifieke regels en afspraken. Deze regels en afspraken kunt u lezen in ons reglement campers dat u hier kunt inzien.

Campertarieven

Camper-alleenBeste watersportvrienden,

Helaas niet rechtstreeks maar via via bespeuren wij enige onvrede en/of onbegrip over de tariefstelling voor campers.

Jullie hebben uiteraard het recht om de beweegredenen voor de gekozen tariefvorm te vernemen en om verdere verspreiding van onbedoeld negatieve en onjuiste informatie te voorkomen volgt hier de uitleg over het tot stand gekomen bestuursbesluit.

 Uitgangspunten:

 • eenvoudige en klantvriendelijke organisatie;
 • concurrerende tarieven, zodat camperaar terug komt;
 • géén camping, maar camperstelplaatsen dus aanmerkelijk kleinere oppervlakte per plaats;
 • geen belemmering voor de watersportactiviteiten;
 • positieve bijdrage aan de exploitatie van onze haven;
 • belang voor de stad Venlo.

Ervaringen, opgedaan door actieve camperaars en aangevuld met bovenstaande overwegingen heeft ons doen besluiten een eenheidstarief van € 15,00 per nacht te hanteren. Gedurende het winterseizoen € 2,00 extra vanwege meerverbruik stroom. (dus € 17,00 per nacht)

Hiermee zitten we aan de bovenkant van de tariefstellingen. Camperstelplaatsen zijn regelmatig voor niets, maar nooit boven € 13,00 per nacht. Kijken we om ons heen in deze regio, inclusief Straelen, Wachtendonk en Walbeck, dan is ons tarief zeker niet laag te noemen.

Als de voordelen van onze prachtige accommodatie worden genoemd, dan moeten we niet gemakshalve de negatieve factoren vergeten, onze zwakke punten: overlast door lawaai snelweg en geen optimaal loospunt grijs water. Er zijn gasten, die om die redenen niet meer terugkomen.

Ook dit jaar verwachten we veel camperaars. Veel gasten, die kennismaken met onze voorzieningen. Dus belangrijk voor de toekomst, omdat deze moeten blijven komen. Dan moeten we ze nu niet afschrikken door veel hogere tarieven dan de andere stelplaatsen te gaan berekenen.

Er zijn geen campers boven de 10 m. Er hebben geen extra investeringen hoeven plaatsvinden. Ik kan jullie verzekeren, dat dit een zeer lucratief camperjaar wordt. Tijdens de najaarsvergadering zal hierover verantwoording worden afgelegd, rekening houdende met extra kosten ten behoeve van de camperaars. Blijft natuurlijk, dat de resultaten met argusogen worden gevolgd en wordt ingegrepen, zodra daartoe aanleiding is.

En tot slot: ben ervan overtuigd, dat het bestuur beslissingen neemt, die weloverwogen zijn en niet gestoeld op onbekende of onjuiste aannames. Het spreekt vanzelf, dat voortdurend voeling gehouden wordt met de ontwikkelingen en het wordt dan ook op prijs gesteld, dat opbouwende kritiek en adviezen ons blijven bereiken.

Eindigende met de slogan: domme vragen bestaan niet; hij is dom die de vraag niet stelt.

Met vriendelijke groet,

Jan Joosten, voorzitter

Reglement campers

Campers 1Gachte Campergast,

Zowel het geven van algemene informatie als het toekennen van een camperplaats wordt verzorgd door de havenmeester van Watersportvereniging De Maas. Voor een overzicht van onze voorzieningen zie de betreffende pagina op onze website.

Naast het normaal gebruikelijke gelden er een paar extra spelregels:

 1. Uw staanplaats is met een nummer aangegeven.
 2. Het is campergasten verboden zich op de steigers te begeven uit hoofde van veiligheid en privacy.
 3. Het gebruik van een barbecue of onze vaste barbecue is toegestaan.
 4. Uw toegangspas is geldig tot de overeengekomen datum.
  U dient bij uw vertrek deze pas in de daarvoor bestemde bus bij de poort te deponeren.
 5. Het campertarief bedraagt € 15,00 per nacht, incl toeristenbelasting, electriciteit (max. 10 A), WIFI, water en gebruik toiletgebouw.  Van medio september tot april wordt er een toeslag van 2,- euro gerekend voor electriciteit. We hebben graag dat u met PIN betaalt.
 6. Webcams maken op gezette tijden foto's van de haven en de camperplaatsen en deze worden automatisch op onze website geplaatst. Daarnaast zijn er een aantal camera's geplaatst die gebruikt worden voor de beveiliging van het haventerrein. De beelden van deze camera's staan op de monitor in het havenkantoor. Een aantal bevoegde personen van WSV De Maas kan deze beelden via internet real time inzien op hun computer of smart phone. Deze beelden worden gedurende een bepaalde tijd opgeslagen. Wij gaan ervan uit dat onze gasten hier geen bezwaar tegen hebben.
 7. De stortplaats voor het chemisch toilet bevindt zich op het terrein, evenals de vulplaats voor drinkwater.
 8. De grijswatertank kunt u legen aan de buitenzijde langs de weg bij het restaurant.
 9. Huisdieren dienen aangelijnd te zijn. De lijn dient kort te zijn (max. 1,5 m) Gevaarlijke honden dienen een muilkorf te dragen. Uitlaat mogelijkheden zijn buiten de poort ruimschoots aanwezig.
 10. Stilteperiode: van 22.00 uur tot 07.00 uur.
 11. De maximale verblijfsduur bedraagt 2 dagen. Neem contact op met de havenmeester indien u langer wenst te blijven.  
 12. Wij verwachten dat u op de dag van vertrek uw plaats vóór 12.00 uur vrijmaakt en schoon achter laat.
 13. In de haven mag gevist worden langs de oever aan de overkant van de oefenplas. Op de steigers mag niet gevist worden. Geldige visvergunning is verplicht.

Wij wensen u een prettig verblijf toe.

Watersportvereniging De Maas

Real time web analytics, Heat map tracking