ICT - WIFI

Wifi-icon 300x134

E-mail ophalen, weersvoorspellingen opzoeken, touristische informatie raadplegen ... geen probleem.

Wifi-wijziging en repeatergebruik

Achter de schermen zijn er op ICT vlak al diverse verbeteringen geweest. Momenteel zijn we bezig met onze wifi- en  internetaansluiting.

Glasvezel:

Inmiddels heeft de verenging geïnvesteerd in een snellere (glasvezel)aansluiting. Deze is reeds aangesloten.

Wifi:

We hebben daarom twee nieuwe wifi-netwerken gemaakt:

a) WSV de Maas Leden (voor leden)

b) WSV de Maas Gasten (voor passanten, camperaars  & bezoek van leden)

De wachtwoorden voor beide netwerken zijn verkrijgbaar bij de havenmeester.

Gelieve het leden-netwerk alleen voor leden en gezin te gebruiken. Mocht u bezoek hebben, laat hen dan het gasten-netwerk gebruiken!

In de toekomst is het handig dat we deze netwerken gescheiden hebben en houden.

Wifi repeater (of hotspot) gebruik:

Het gebruik van een wifi-repeater om het signaal te versterken voor gebruik in uw boot is toegestaan.

Let echter wel op dat deze een eigen netwerknaam (SSID) uitzendt!

Als uw repeater/hotspot op dezelfde naam als het wifi van WSV uitzendt, verstoort dat onze WSV-wifi. Apparaten van uw buren zullen uw repeater dan ook kiezen i.p.v. onze wifi-zenders.

Uitpeilen is lastig tussen metalen boten. Mocht het uw repeater zijn, mail ons even (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) zodat we u kunnen helpen hem correct in te stellen.

ICT team, Norbert Bauer, Guus Houben en Marco van Splunder