Verslag zeilwedstrijden seizoen 2019

Beste zeilers,

wedstijdverslag 26 juni 2019 (slotwedstrijd).

De zeilers van vandaag liggen allen op één! Wat een enerverende zeilavond is deze laatste wedstijd geworden! De stand na vorige week was zeer uitdagend. Het  ging om seconden wie er dit jaar de beker zou krijgen. Grootste kanshebbers waren Ivo, Berend (met uiteraard hun bemanningen) en Marie Clair (Scouting). We keken ernaar uit, nadat vorige week Mart de wedstrijd had afgelast (zie verslag hieronder). Het weer hielp dit keer prima mee; Noord met een kracht van 3+, ruimend naar Oost. Het was dus een voordewindse start en Leo had daarom de startboei bijna in de containerhaven gelegd. Toch was de brede startlijn niet lang genoeg om geen onenigheid te bespeuren, maar ik heb weinig paniek gemerkt bij het ronden van de eerste boei. Wel kon iedereen getuigen zijn van het meedoen van een Nederlandse topzeiler, die in de boot was gestapt van Jop. “Ruimte voor de boei” was eindelijk weer eens de boodschap; toch een aantal weken niet meer gehoord. Als stuurman van een van de kanshebbers (ondergetekende) hadden Berend en ik het strijdplan goed doorgenomen. Om tegen Ivo te kunnen winnen, moest ik – anders dan de voorgaande wedstrijden – ook met de voet onder de hangband, de boot proberen recht te houden. Iedereen was goed gestart. Opvallend was dat mijn maatje van voorgaande jaren (Wim, in de rolfok Valk) als eerste over de startlijn spoot. Sommige concurrenten dachten daar anders over, maar zijn fokke-maatje Connie verzekerde mij dat dit nepnieuws was en met pure jaloezie te maken heeft. Er werd ook niet gelijk geprotesteerd en naderhand is het dus te laat. Daarom wil ik gelijk Wim en Connie feliciteren met het dagsucces, want niemand heeft hun meer kunnen inhalen. Chapeau Wim en Connie!

Zeillessen 2020

2010-Ophoven-2Leren zeilen bij WSV De Maas Venlo

Als je op een leuke en eenvoudige manier de beginselen van het zeilen wilt leren, bent je bij ons aan het goede adres. Samen met je partner, vrienden of het hele gezin, alles is mogelijk. De zeilinstructies beginnen vanaf juni om 18.30 uur. En je krijgt zeilles van een ervaren instructeur.

Wil je hieraan meedoen, meld je dan aan via het volgende formulier: Aanmelden zeillessen

De lessen worden gegeven in een Valk. De grote stabiliteit, de geringe diepgang en de ruime kuip maken dat de Valk een ideale toer- en lesboot is.

De zeillessen zijn uitsluitend voor de leden en adspirant-leden van WSV De Maas.

Het programma is primair gericht op het leren zeilen. Onze instructeurs hebben een volledige opleiding gehad en kunnen je het zeilen perfect uitleggen, maar je kunt ook zelf met de instructeur afspreken wat je belangrijk vindt om te leren. Of misschien kun je al een beetje zeilen, maar wil je nog iets meer zekerheid. Meld je aan en stap in de boot.

Watersportvereniging De Maas Venlo ligt aan de Jachthavenweg 50 in Venlo/Blerick.