Zeilen: iets voor jou?

Alle WSV De Maas leden kunnen zeillessen volgen. De zeillessen worden gegeven door zeilers binnen onze vereniging met ruime zeilervaring. In overleg met de zeilinstructeur wordt afgesproken in welke frequentie gezeild wordt. Meestal is dit in het weekend of in de avonduren. In het voorjaar worden er woensdagavondwedstrijden georganiseerd waar vrijwel alle zeilers binnen de vereniging aan mee doen. Uiteraard kunnen ook zeilcursisten hier aan deelnemen.

Aanmelden zellessen kun je hier:  aanmelden zeillessen

Ben je geheel nieuw in de zeilwereld? Wil je kennis maken met deze sport? Vul dan het volgende formulier in;  Aanvraag introductie zeilen

Leidraad voor de zeillessen zijn de CWO eisen. CWO staat voor Commissie Watersport Opleiding, een samenwerkingsverband van de ANWB, het Watersportverbond en de Hiswa. Deze stichting stelt zich tot doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten. Zo zijn er diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline. Ook voor de kielboot. Het voordeel om de eisen van het CWO aan te houden is dat het erkende zeilvaardigheden zijn. WSV De Maas heeft een samenwerkingsverband met Sailcenter in Ophoven, hier kunnen leden van WSV De Maas na het volgen van zeillessen een CWO zeildiploma halen.

Er zijn vijf CWO zeilniveaus, ook wel kielboots genoemd. WSV De Maas verzorgt zeilles tot met kielboot vier. Kielboot 1 is bedoeld voor mensen die nog nooit gezeild hebben. Dit niveau betreft de basisvaardigheden zoals het hijsen en strijken, het sturen en de bediening van de zeilen. Dit alles onder gunstige weeromstandigheden.

Cursisten die meer willen dan kielboot 1 kunnen verder naar kielboot 2. Kielboot 2 omvat manoeuvres zoals opkruisen, aankomen hogerwal en man over boord. Aangevuld met de nodige theorie. Met kielboot 2 kan gezeild worden in niet al te druk vaarwater tot en met windkracht 4 Beaufort.

Iemand met kielboot 3 kan zelfstandige dagtochten maken. Kielboot 3 niveau omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres. Inclusief aankomen lagerwal, ankeren en loskomen van de grond. Dit alles onder vrijwel alle omstandigheden tot en met windkracht 6 Beaufort. Met kielboot 4 is zeilen onder alle omstandigheden mogelijk. Bovendien mag je zeilles geven tot kielboot 3.

Aanmelden voor zeilles

Lijkt het je wat om zeilles te volgen? Dan kun je je met onderstaand formulier aanmelden. 

Mocht je interesse hebben en meteen aan de slag willen; meld je dan aan aanmelden zeillessen

Overige zeilactiviteiten binnen WSV De Maas

Naast zeillessen organiseert WSV De Maas diverse zeilactiviteiten waar iedereen, ongeacht zeilniveau aan kan deelnemen. Zeiltochten, een zeildag in Ophoven en zeilwedstrijden, voor ieder wat wils. Houd de website in de gaten voor de laatste informatie. Voor verdere informatie over zeillessen raadpleeg onze folder. Hier is ook divers zeillesmateriaal op te vinden.

Tot ziens bij WSV De Maas!

Real time web analytics, Heat map tracking