Introductie zeilen

• Pinksterzeilwedstrijd 2008
  • 2009 Griekenland Jan Gielen
  • Open Watersportdag 2017 Kinderen

WSV De Maas is een watersportvereniging waarbinnen bijna alle takken van de watersport aan bod kunnen komen. Een van deze is de zeilsport. Er wordt gezeild op de Maas en Maasplassen. Plezier in het zeilen is bij ons de hoofdzaak.

Als zeil-lid van WSV De Maas kun je deelnemen aan zeilcursussen, toertochten en wedstrijden. Wij zijn de ideale vereniging voor wie zin heeft om voortgedreven door de wind over het water te scheren. Zeilen is goed voor lijf en leden, vrijwel blessurevrij, gezellig en je bent lekker buiten in een mooie omgeving.

Tijdens het zeilen ervaar je de krachten van de natuur, laat de wind door je haren suizen en bovendien houdt deze sport je in conditie. Zeilen is een sport voor mensen die om willen gaan met de elementen. Deze sport vraagt optimale concentratie, je kunt er volledig in opgaan: een uitstekende manier om 'het hoofd leeg te maken'.

Zin om het eens te proberen? Je kunt kennis maken met deze sport via:  Aanvraag introductie zeilen

Mocht je interesse hebben en meteen aan de slag willen; meld je dan aan via dit formulier.

Veel informatie over de zeilsport kun je vinden op de volgende wbsite: http://www.zeilen.nl/

Zeilen: iets voor jou?

Zeilboot alleen in kleur grootWatersportvereniging De Maas biedt sinds enkele jaren zeillessen aan. Van begin april tot oktober verzorgt de vereniging zeillessen in onze eigen haven en op de Maas. WSV De Maas heeft twee polyvalken in bezit. Twee ideale open kielboten waar drie personen tegelijk zeilles in kunnen krijgen. De zeillessen worden gegeven op elke niveau en tempo. Van beginner tot de gevorderde zeiler hebben we zeillessen op maat.

Alle WSV De Maas leden kunnen zeillessen volgen. De zeillessen worden gegeven door zeilers binnen onze vereniging met ruime zeilervaring. In overleg met de zeilinstructeur wordt afgesproken in welke frequentie gezeild wordt. Meestal is dit in het weekend of in de avonduren. In het voorjaar worden er woensdagavondwedstrijden georganiseerd waar vrijwel alle zeilers binnen de vereniging aan mee doen. Uiteraard kunnen ook zeilcursisten hier aan deelnemen.

Aanmelden zellessen kun je hier:  aanmelden zeillessen

Ben je geheel nieuw in de zeilwereld? Wil je kennis maken met deze sport? Vul dan het volgende formulier in;  Aanvraag introductie zeilen

ANWB Standaardlijst voor zeilboten

Om veilig en goed te kunnen varen met uw zeiljacht, heeft de ANWB een z.g. Standaardlijst samengesteld van de spullen die minimaal aan boord van een zeiljacht zouden moeten zijn. De volledige lijst vindt u onder DEZE link, waar u deze kunt downloaden.

Clubkampioenschap zeilen 2018

• IMG 6039
  • IMG 6048

Beste leden van WSV de Maas,

Afgelopen weekend hebben we in Ophoven de Clubkampioenschappen georganiseerd.

Een geweldige dag met veel zon en wind waar eenieder heeft gestreden voor de felbegeerde beker.

Dit jaar is de beker uitgereikt aan het team onder leiding van Schipper HP.  In een uitgebreid verslag heeft HP jullie meegenomen in de details van de wedstrijd. Dit verslag vind je via de volgende link:  Ophoven_15_september_2018.pdf

Binnenkort wordt een foto impressie verzonden, indien jullie nog mooie beelden hebben geschoten dan het verzoek om deze per mail aan mij te verzenden.

Met vriendelijke groet namens de Zeilcommissie,

Fred Ebben, Mart Peeters, Peter Pijpers