Introductie zeilen

• Pinksterzeilwedstrijd 2008
  • 2009 Griekenland Jan Gielen
  • Open Watersportdag 2017 Kinderen

WSV De Maas is een watersportvereniging waarbinnen bijna alle takken van de watersport aan bod kunnen komen. Een van deze is de zeilsport. Er wordt gezeild op de Maas en Maasplassen. Plezier in het zeilen is bij ons de hoofdzaak.

Als zeil-lid van WSV De Maas kun je deelnemen aan zeilcursussen, toertochten en wedstrijden. Wij zijn de ideale vereniging voor wie zin heeft om voortgedreven door de wind over het water te scheren. Zeilen is goed voor lijf en leden, vrijwel blessurevrij, gezellig en je bent lekker buiten in een mooie omgeving.

Tijdens het zeilen ervaar je de krachten van de natuur, laat de wind door je haren suizen en bovendien houdt deze sport je in conditie. Zeilen is een sport voor mensen die om willen gaan met de elementen. Deze sport vraagt optimale concentratie, je kunt er volledig in opgaan: een uitstekende manier om 'het hoofd leeg te maken'.

Zin om het eens te proberen? Je kunt kennis maken met deze sport via:  Aanvraag introductie zeilen

Mocht je interesse hebben en meteen aan de slag willen; meld je dan aan via dit formulier.

Veel informatie over de zeilsport kun je vinden op de volgende wbsite: http://www.zeilen.nl/

Zeilen: iets voor jou?

Zeilboot alleen in kleur grootWatersportvereniging De Maas biedt sinds enkele jaren zeillessen aan. Van begin april tot oktober verzorgt de vereniging zeillessen in onze eigen haven en op de Maas. WSV De Maas heeft twee polyvalken in bezit. Twee ideale open kielboten waar drie personen tegelijk zeilles in kunnen krijgen. De zeillessen worden gegeven op elke niveau en tempo. Van beginner tot de gevorderde zeiler hebben we zeillessen op maat.

ANWB Standaardlijst voor zeilboten

Om veilig en goed te kunnen varen met uw zeiljacht, heeft de ANWB een z.g. Standaardlijst samengesteld van de spullen die minimaal aan boord van een zeiljacht zouden moeten zijn. De volledige lijst vindt u onder DEZE link, waar u deze kunt downloaden.

Zeillessen 2021

2010-Ophoven-2Leren zeilen bij WSV De Maas Venlo

Als je op een leuke en eenvoudige manier de beginselen van het zeilen wilt leren, bent je bij ons aan het goede adres. Samen met je partner, vrienden of het hele gezin, alles is mogelijk. De zeilinstructies beginnen vanaf juni om 18.30 uur. En je krijgt zeilles van een ervaren instructeur.

Wil je hieraan meedoen, meld je dan aan via het volgende formulier: Aanmelden zeillessen