Bericht van ICT team en Algemeen Bestuur

Bericht van het ICT team van WSV de Maas

Wifi-wijziging en repeatergebruik

Achter de schermen zijn er op ICT vlak al diverse verbeteringen geweest. Momenteel zijn we bezig met onze wifi- en  internetaansluiting.

Glasvezel:

Zoals bekend hebben we een beperkte internet verbinding vanuit WSV. Dit komt omdat we aan het einde van een oud kabeltje zitten, ver van de verdeler.

Bestuur heeft akkoord gegeven om te investeren in een snellere (glasvezel)aansluiting. Helaas is dit niet in een week geregeld, maar het is inmiddels in gang

gezet.

Wifi:

Ons wifi netwerk is momenteel open; men heeft dus geen wachtwoord nodig. Dit heeft tot gevolg dat anderen dit netwerk vrij kunnen gebruiken en dus meeliften

op onze langzame verbinding. Vanuit veiligheid is dit niet wenselijk.

We hebben daarom twee nieuwe wifi-netwerken gemaakt:

a) WSV de Maas Leden (voor leden

b) WSV de Maas Gasten (voor passanten, camperaars  & bezoek van leden)

De wachtwoorden voor beide netwerken zijn verkrijgbaar bij de havenmeester.

Gelieve het leden-netwerk alleen voor leden en gezin te gebruiken. Mocht u bezoek hebben, laat hen dan het gasten-netwerk gebruiken!

In de toekomst is het handig dat we deze netwerken gescheiden hebben en houden.

Het open netwerk WSV de Maas zal vanaf 5 juni niet meer actief zijn!

Tot die tijd kunt u beide gebruiken.

Wifi repeater (of hotspot) gebruik:

Het gebruik van een wifi-repeater om het signaal te versterken voor gebruik in uw boot is toegestaan.

Let achter wel op dat deze een eigen netwerknaam (SSID) uitzendt!

Als uw repeater/hotspot op dezelfde naam als het wifi van WSV uitzendt, verstoort dat onze WSV-wifi. Apparaten van uw buren zullen uw repeater dan ook kiezen i.p.v. onze wifi-zenders.

Momenteel heeft iemand een (Winstart) repeater die regelmatig aanstaat en zendt op de 2G en 5G band.

Helaas hebben we hem nog niet gevonden. Uitpeilen is lastig tussen metalen boten. Mocht het uw repeater zijn, mail ons even (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) zodat we u kunnen helpen hem correct in te stellen.

ICT team, Norbert Bauer, Guus Houben en Marco van Splunder

Bericht van het  Algemeen Bestuur:

Mocht de situatie m.b.t. het coronavirus zich verbeteren en de versoepeling van het Covid-19 beleid doorgezet worden, dan wordt vanaf 1 september a.s. de jaarlijks verplichte, persoonlijke poetsdag voor onze leden weer de norm. Ook het boetebeleid bij absentie zal dan weer gelden.

Ook voor de WSV-sporters wordt de situatie weer wat zonniger. Roeien en sloeproeien zijn momenteel weer beperkt mogelijk en natuurlijk we hopen allemaal dat alle buiten- en binnensport heel binnenkort weer helemaal wordt toegestaan.

Het bestuur wenst hierbij alle leden een gezonde, mooie en prettige zomer met veel vaarplezier toe.

Jullie horen weer van ons.

Namens het bestuur van WSV de Maas Venlo

Theo Franse, secretaris

De Stadshaven De Weerdsprong

Graag willen wij u van harte welkom heten op de website van onze vereniging. Wij beheren 2 havens, de verenigingshaven bij km raai 111 en de passantenhaven in het centrum van Venlo. De maximale toegestane lengte van de schepen is 15 m in de passantenhaven en er zijn minder voorzieningen. (Geen toiletgebouw en geen drinkwater op de steigers)

Laat u verrassen en kom eens een kijkje nemen in het nieuwe seizoen. De dorpen Blerick en Grubbenvorst, het rozendorp Lottum, het gezellige Arcen, het kastelendorp Baarlo, het idylisch gelegen Kessel op fietsafstand, zodat u het verblijf in een van onze havens kunt combineren met leuke uitstapjes.

Het centrum van Venlo ligt pal aan de vernieuwde stadshaven (passantenhaven). Gezellige, levendige terrasjes treft u aan op de kade en in de gezellige binnenstad van Venlo op 100 meter afstand.

Wij willen u het verblijf in onze haven zo aangenaam mogelijk maken. Vandaar dat wij onze voorzieningen geregeld aanpassen en verbeteren. Voor tips en nieuwe ideeën staan wij altijd open. Laat uw reactie gerust achter bij onze havenmeester

Om uw verblijf voor uzelf en voor onze leden aangenaam te laten verlopen gelden er in onze haven ook een aantal specifieke regels en afspraken. Ons reglement watersport kunt u Reglement Stadshaven Weerdsprong