Watersport - Sloeproeien

Toon #
Weblink Sloeproeien.info 555
Weblink Federatie Sloeproeien Nederland

De site van de Federatie Sloeproeien Nederland. De Federatie Sloeproeien Nederland (FSN) is in 1991 opgericht door de sloeproeiteams die destijds in Nederland actief waren en welke streefden naar een eenheid binnen het sloeproeien.

591
Weblink Het sloeproeiforum

Het sloeproei forum van Nederland !

540
Weblink De Kromhout Whaler klasse

Welkom op de site van de Kromhout Whaler klasse. Als Kromhout roeiers doen we mee aan de sloeproeicompetitie van de FSN, maar we houden ook een eigen klassement bij. Op deze site vind je nominaties, uitslagen en tussenstanden.

529
Weblink Het verhaal van de polyesster 8-persoons roeisloep die bekend is geworden als de Kuikensloep

Het verhaal van de polyesster 8-persoons roeisloep die bekend is geworden als de Kuikensloep, begint op Terschelling. Kees Kuiken wordt in 1989 docent aan de hogere zeevaartschool Willem Barents, hij maakt daar een ontwerp voor een 8,20 meter lange sloep die speciaal voor het roeien op de waddenzee is bestemd. Na bestudering van de whaler Ben Wyvis zet hij de maten voor de nieuwe sloep op papier en bouwt de plug van red cedar hout, om daarmee een productiemal te maken. Kees had al veel ervaring opgedaan met het verwerken van polyester toen hij in Australië werkte. Na terugkomst in Nederland zette hij een bedrijf op in Harlingen, gespecialiseerd in polyester botenbouw.

554
Real time web analytics, Heat map tracking