Sloeproeien in de Utrechtse grachten 2016

• 7
  • 8
  • 9

Dit jaar deed onze sloep de Mooder Maas mee aan de Utrechtse Grachten Race. Deze race is uniek in Nederland vanwege de geroeide afstand (15 km) in het centrum van een grote stad en de hectiek bij de  smalle doorgangen onder vele bruggen. Het was zonnig en fris, heerlijk roeiweer. Met startnummer 26 verscheen onze  Mooder Maas aan de start in Amelis-Weert. De bemanning bestond uit onze vaste bemanning. Voor de stuurman is dit door de vele smalle bruggen en het grote deelnemrsveld de lastigste race. Een kleine stuurfout kan enkele plaatsen kosten en boot en riemen flink beschadigen.
De race waaraan 46 boten deelnamen . Het team van WSV De Maas eindigde, total loss gestreden, op plaats 33 een prima prestatie.

Zin om ook zelf eens mee te roeien?  We zijn nog op zoek naar "bikkels" (dames en heren) die ons sloeproeiteam willen versterken. Sloeproeien kun je bij ons het hele jaar door en het is een uitstekende sport om fit te blijven.!!!!

Sloeproeien Venlo

Een klein voorproefje van het Sloep-roeien kun je op de volgende link zien.

Grachtenrace Amsterdam

Voor de super sportievelingen, die de mouwen op willen stropen en houden van het ruigere werk.....​

Onze vereniging spant zich in om verschillende takken van de watersport te kunnen bieden. Sloeproeien is toch weer anders. De boot is groter, stabieler en beter bestand tegen golven. Sloeproeien is ruiger, een echte teamsport want je roeit met z'n achten plus een stuurman. WSV De Maas heeft een nieuwe polyester Kuikensloep laten bouwen en daarmee waren we de eerste vereniging in Limburg die sloeproeien aan de leden ging bieden.

Mocht je interesse hebben in deze spetterende tak van sport, kom dan eens langs of vraag nadere informatie op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

DSC07001Mocht je interesse hebben in het Sloeproeien en meteen aan de slag willen; meld je dan aan via dit formulier.

Om hiermee kennis te maken kunt zich aanmelden voor introductie Sloep-Roeien via het volgende formulier:  Introductie Sloep-roeien