Introductie sloeproeien

• Utr.1
  • Utr.6
  • Utr.8

Beste leden en andere geïnteresseerden,

Onze sloeproeiers zouden graag een aantal sloeproeiers erbij willen hebben!!!! We hebben nu ongeveer 25 sloeproeiers maar dat zouden er gerust 50 á 60 mogen zijn. Sloeproeien is een zeer gezonde sport want nagenoeg alle spieren worden belast, en dat zonder schokken. Lekker samen met 8 personen sporten in de buitenlucht op het water in een stoere sloep. Deze sport is geschikt voor jong en oud en kan het hele jaar door beoefend worden. En deelname is wel heel erg aantrekkelijk:

Personen die nog geen lid zijn van onze vereniging kunnen voor € 200,-- per jaar roeien, sloeproeien en zeilen. Inclusief het lidmaatschap van WSV DE Maas met de mogelijkheid om deel te nemen aan andere interessante verenigingsactiviteiten.

Voor onze leden: voor per saldo slechts €135,-- per jaar kunt u roeien!!! Fitness in de open lucht en wel op een erg leuke en gezonde manier. Vaker per week op het zoveel mogelijk door het team gewenste moment. Laten we ook een motorbootsloeproeiteam vormen.

Zie voor verdere info de actuele informaties op deze site onder het blok SLOEPROEIEN. Kom op proef eens een aantal keren gratis mee roeien.

Wilt u deelnemen aan het sloeproeien?, dan kunt u zich  HIER aanmelden.

Wil je enkele keren uitproberen of dit DE SPORT voor je is; meld je aan via dit formulier;   Aanmelding Introductie Sloeproeien

Met vriendelijke en sportieve groet,

De sloep-roei-commissie

Sloeproeien in Venlo

IMG 5486Venlo is gaan sloeproeien !!!

Onder deskundige begeleiding gingen voor ongeveer 30 personen de eerste sloeproeilessen van start. Zij maakten kennis met deze bijzondere sport tijdens de Sloeproeiclinic op 30 juni 2013 in de Jachthaven van WSV De Maas in Venlo, gelegen aan de Jachthavenweg 50, Venlo/Blerick.

Sloeproeien: de ultieme beweging voor conditie, gezondheid en plezier. Training van alle belangrijke spier-groepen: rug, buik, schouders, armen en benen.

Teams? Jazeker. Voor leden en nieuwe leden, voor personeelsverenigingen, fitnessgroepjes. Voor jong en oud. Fantastisch bewegen tot op hoge leeftijd.

Contactpersonen: Anne Everdij 06 - 14 47 98 90

De eertse sloeproei-clinic was een groot succes, om een indruk te krijgen, klik op de vogende link:  Sloeproei-clinic in Venlo

Wil je kennis maken met deze sport, meld je dan aan voor:  Introductie Sloep-Roeien

Sloeproei-commando's en Regels Afgelastingen

IMG 5487Al eeuwenlang zijn er voor het roeien met sloepen roeicommando's. De commando's zijn nodig om goed te kunnen manoevreren, starten, goede slag te roeien etc. Ze bestaan altijd uit twee delen. Het eerste deel om aan te geven welke handeling men moet doen, en het tweede deel om dit gelijk uit te voeren. Verder zal in het eerste deel van een commando ook worden aangegeven door de stuurman voor wie het commando bestemd is. Bijvoorbeeld: beide boorden, of bakboord / stuurboord, of alleen de slagroeiers etc.

Op de volgende link vind je de volledige lijst     pdf Sloep-roei-Commando's (137 KB)

Om het sloeproeien optimaal te laten functioneren hebben we hiervoor aparte extra regels omtrent het afgelasten van trainingen en wedstrijden.  Sloeproeien_afgelasten.pdf

Voor het deelnemen en/of aanmelden aan trainingen - tochten - wedstrijden hebben we "De Sportplanner" in het leven geroepen. Daarin kunnen leden aangeven waar en aan wat ze willen deelnemen. Het invullen van De Sportplanner is een morele verplichting tot deelname.