Studentenroeien in Venlo

VSR NOTOS flyer

Onze watersportvereniging biedt ook aan studenten de roeisport aan. Hiermee zijn we in het voorjaar van 2018 van start gegaan en we hebben reeds diverse cursussen gehouden. 

De Venlose Studentensport heeft roei-informatie op haar site, zie  https://www.checkvenlo.nl/en/sport

Mocht je interesse hebben of wens je verdere informatie over het studentenroeien

Nicky Kessels; voorzitter Studentenroeivereniging NOTOS;   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  mobiel 06-18816777 en via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tevens info via coordinator studenten-roeien wsv De Maas Venlo;  Hans v.d. Laan 

Voor de uitslagen van de roeiwedstrijden klik op LEES MEER hieronder.

Studenten-roeinieuws

studenten 20 cmHet studentenroeien blijkt ook na het ingaan van de wintertijd goed te lopen.

Op alle roeidagen mag er geroeid worden van zonsopkomst tot zonsondergang. In het donker mag er NIET meer geroeid worden. Er zijn momenteelz o tussen de 12 en 15 studenten. Op donderdagen geeft Arjen instructie..

Planning van de ploegen die roeien en inzet van instructeurs regelen de studenten zelf.

Ik verwacht dat er, buiten de dinsdag en donderdag, nog trainingstijden bijkomen, gedacht wordt aan de zateredagen en zondagen.

Het blijkt dat de studenten er geen problemen mee hebben om met WSV de Maas roeiers samen te roeien. Dus wat mij betreft kunnen de 3 trainingstijden ook worden gebruikt om instructie aan WSV roeiers te geven.

Ergometer StudentroeienDe studenten willen de dinsdag graag alleen voor de studenten houden, maar er hebben veel vaker, en met succes, WSV roeiers meegeroeid, afgelopen dinsdag nog Wim Donne: ik denk dat uiteindelijk WSV de Maas-leden dan ook welkom zijn.) De synergie heeft grote voordelen voor beide roeiersgroepen.

De meeste uitwisselingsstudenten die eind dit semester teruggaan naar hun land, zijn niet meer echt actief met roeien, maar van de studenten die hier komende jaren blijven, is de betrokkenheid groot: bijna allen zitten ook wekelijks in de boot.

Er is nu ook een bestuur van 4 leden, die activiteiten ontplooit. Op 27-11-2018 was er een ledenvergadering en een oprichtingsfeest.

In januari of februari geven Christian en ik een stuurliedencursus, en hier zijn ook WSV de Maas roeiers welkom. We hebben een oud plan om hierna nog een paar avonden te organiseren over roeitechniek. 

Het samenroeien en de voorgenomen cursussen worden via onze Nieuwsbrief bekend gemaakt?

Hans van der LaanHans v,d, Laan

Real time web analytics, Heat map tracking