Roeitochten/wedstrijden 2019

IMG 6935

Dit jaar willen wij naast de gangbare toertochten en de KikaRow mee doen aan de Elfstedenroeitocht, de Warsaw Head en eventueel een clubweekend Moezel/Berlijn.

KikaRow is op 19 en 26 mei 2019;   De Elfstedentocht is 31 mei, 1 en 2 juni (Hemelvaart)    Warsaw Head is 8, 9 en 10 juni (Pinksteren)

Moezel/Berlijn is nog geen datum voor (zou in het najaar (herfstvakantie) kunnen).

Over KikaRow zal de komende tijd vanuit de werkgroep KikaRow informatie volgen.

Na een zeer geslaagde Elfstedentocht dit jaar willen wij ook dit jaar weer aan dit evenement meedoen. Het idee is om met een team van 6 of 12 deelnemers eventueel gecombineerd met Aenaes Roermond mee te doen. Deze tocht vindt plaats in het Hemelvaart weekend. De tocht heeft een lengte van 210 kilometer en dient in 24 uur geroeid te worden. Vandaar nu al de oproep omdat op tijd met de training gestart moet worden. De kosten voor deze tocht zijn afhankelijk van het aantal deelnemers tussen de € 150,00 en € 250,00 per persoon. Naast roeier kun je je ook opgegeven voor chauffeur. Dit betekent dat je de roeiers en sturen naar de wisselplaatsen vervoerd en meehelpt met de wissels gedurende de tocht. Meer info is te vinden op: https://elfstedenroeimarathon.nl

In het Pinksterweekend vindt de Warsaw Head plaats een internationale roeiwedstrijd met achten in Warschau. Een vriend van Dankeld heeft hier een roeivereniging opgericht en wij zijn voor deze wedstrijd uitgenodigd. De wedstrijd heeft een lengte van ± 5 kilometer en wordt geroeid op de Wisla. Het is de bedoeling om op vrijdagavond met het vliegtuig naar Warschau te vertrekken en maandag weer terug (kosten vliegen ± € 200/250) Overnachten kan kosteloos in tenten in het roeiersdorp of B&B lowbudget. Zaterdag is de race in mixed 8. Zondag is er een toeristisch programma. Extra info is te vinden op:  http://warsawhead.pl

Dit jaar hebben wij het er ook over gehad om het Moezelweekend te verplaatsen naar een andere stad of streek. Sommige wilde ook graag eens in de buurt van Berlijn roeien. In de buurt van Berlijn ligt vlakbij de Muggelsee roeivereniging Ӓgir eV. Hier kan lowbudget overnacht worden. In de buurt is de Muggelsee en ongeveer 200 kilometer vrij roeiwater door prachtige natuur en richting Berlijn-centrum. Dit weekend zouden we ook kunnen houden in het najaar van 2019. Indien jullie aan èèn of meerdere evenementen deel willen nemen kunnen jullie dit via de volgende link aangeven:  Roeitochten 2019

Verder staat binnenkort voor de deur de Weerribben Roeitocht. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen vrij. Aanmelden hiervoor kun je nog bij Mascha, via het volgende artikel. Weerribben roeitocht

Impressie Vrijdag-roeiers/sters

Elke vrijdagmiddag komen deze senioren (dames en heren) bij elkaar om gezellig een baan te roeien in zowel de 2x+ als de 4x+ , met na afloop een geannimeerde evaluatie van de geleverde prestatie. Op de slide-show hierboven een impressie van hun eertse tocht met de Boelo-8. Beneden een kort video-verslag hiervan.

UItslagen Roeiwedstrijd in de 4x+

 MG 0402Op 7 oktober 2018 werden voor het eerst in Venlo korte-baan roeiwedstrijden gehouden. 

De uitslagen:over 3 races

Team gemiddelde tijd
1 Bestuur 2,36 min.
2 Venlo-Moscow 2,36 min
3 Aeneas-Starrenberg 2,42 min
4 G4F 3,10 min
5 VRBG 3,29 min.
6 Deutschlandvierer 4,10 min
7 Benelux Plus 4,11 min
8 Spain / Mexico 4,24 min.

Limburg-Boat-Race 2018

Herenteam LBRDames- en Herenacht van WSV De Maas deeden mee aan de Limburg Boat Race 2018

Op zaterdag 1 juli werd voor de negende maal de Limburg Boat Race geroeid op de Maas in Maastricht. Een race over 5,5 km voor dames en heren achten, vergelijkbaar met de boat race op de Thames tussen Oxford en Cambridge.

Dit jaar ging de winst naar de dames en heren-roeiteams van MWC. 

Op de foto het herenroeiteam van Venlo

De uitslagen:   Heren: MWC 20.24/ Venlo 21.53 / Aeneas 23.13   -   Dames: MWC 22.18 / Venlo 23.12 

We deden nu voor de vierde maal mee en de achterstand wordt kleiner maar als de Venlose heren acht serieus mee wil doen voor de overwinning dan is er de komende maanden heel veel werk aan de winkel. Er zal veel meer getraind moeten worden en vooral ook veel vaker als team in de acht.

 

Roei-info algemeen

 MG 0340

Accommodatie

De vereniging is gevestigd in het havengebied van Venlo en heeft de beschikking over een royale loods waarin de boten zijn ondergebracht. Tevens is hierin een aparte afdeling welke dienst doet als roeihonk en kleedruimte. (zie foto hiernaast) Verder is er op het terrein een kantine met bar, kleedruimtes, douche en toilet. Ook beschikken we over een werkplaats voor onderhoud en reparaties aan de vloot. Bij de bouw en het onderhoud van een en ander spelen de leden een belangrijke rol.

Er wordt verwacht mee te helpen aan onderhoud en herstel van het materiaal.

 

Real time web analytics, Heat map tracking