Impressie Vrijdag-roeiers/sters

Elke vrijdagmiddag komen deze senioren (dames en heren) bij elkaar om gezellig een baan te roeien in zowel de 2x+ als de 4x+ , met na afloop een geannimeerde evaluatie van de geleverde prestatie. Op de slide-show hierboven een impressie van hun eertse tocht met de Boelo-8. Beneden een kort video-verslag hiervan.

UItslagen Roeiwedstrijd in de 4x+

MG 0402Op 7 oktober 2018 werden voor het eerst in Venlo korte-baan roeiwedstrijden gehouden.

De uitslagen:over 3 races

Team gemiddelde tijd
1 Bestuur 2,36 min.
2 Venlo-Moscow 2,36 min
3 Aeneas-Starrenberg 2,42 min
4 G4F 3,10 min
5 VRBG 3,29 min.
6 Deutschlandvierer 4,10 min
7 Benelux Plus 4,11 min
8 Spain / Mexico 4,24 min.

Roei-info algemeen

MG 0340

Accommodatie

De vereniging is gevestigd in het havengebied van Venlo en heeft de beschikking over een royale loods waarin de boten zijn ondergebracht. Tevens is hierin een aparte afdeling welke dienst doet als roeihonk en kleedruimte. (zie foto hiernaast) Verder is er op het terrein een kantine met bar, kleedruimtes, douche en toilet. Ook beschikken we over een werkplaats voor onderhoud en reparaties aan de vloot. Bij de bouw en het onderhoud van een en ander spelen de leden een belangrijke rol.

Er wordt verwacht mee te helpen aan onderhoud en herstel van het materiaal.

Exameneisen roeien

Bert roeicommissie

Exameneisen roeien bij WSV De Maas, kun je hier inzien of printen en bestuderen.  pdf Exameneisen en Reglement Roeien (4.21 MB)

Ook kun je de handleiding zien die is samengesteld voor het behalen van Stuurdiploma''s  pdf Theorie-diploma sturen roeiboot (44 KB)  en pdf Stuurexamens 2015 (230 KB)

De aktuele lijst van de behaalde roeiniveaus van onze leden vind je op de volgende link:   Roei- en Stuurniveaus 1-4-2017

Het verheugt ons u te melden dat we er weer twee gediplomeerde stuurlieden bij hebben. nml. de Heren Ooms en Donné die bij Hans van der Laan geslaagd zijn voor het stuurexamen.

Examens en uitslagen Roeien Venlo

Henk ergometerOp de roeiersvergadering van 2 september 2014 werd een uiteenzetting gegeven van de plannen die er voor de deur staan. Een van de belangrijkste zaken werd het invoeren van roeiniveaus, om mede hierdoor de leden te stimuleren naar een hoger niveau te groeien en om het vormen van roeiteams te bevorderen. De examencommissie heeft veel tijd gestoken in het samenstellen van dit reglement. We gaan er vanaf 5 oktober mee aan de slag en worden de eerste theorie-examens afgenomen. Vervolgens is er op de eerste zondag van de maand gelegenheid om het praktijk- en/of theorie-examen af te leggen.

De exameneisen kun je vinden op de volgende link:   pdf (4.21 MB) Exameneisen en Roeireglement  Je dient dit ducument door te nemen om aan de exameneisen te kunnen voldoen.

OVERZICHT EXAMENLIJST

Zoals in vorige berichten gemeld, dien je een theorie-examen roeien af te leggen om te mogen roeien/sturen. Dit examen kun je afleggen op elk gewenst moment. De praktijk-examens worden afgenomen op elke éérste zondag van de maand. De theorie- en praktijk-examens die tot nu toe zijn afgenomen en de volledige bijgewerkte lijst kun je via de volgende link inzien en eventueel uitprinten..  Roei- en Stuurniveaus 1-6-2017 utslagen

Het verheugd ons u te melden dat we er weer twee gediplomeerde stuurlieden bij hebben. nml. de Heren Ooms en Donne die bij Hans van der Laan geslaagd zijn voor het stuurexamen.

Via de volgende link kom je op een website waar alle oefeningen zichtbaar zijn.: https://www.youtube.com/watch?v=r0JLlr-uPDk

We hebben nog opnames gemaakt van de roei-instructiedag op 25 juni, die je hier kunt bekijken.

Meer artikelen...