Restricties roeien WSV - Notos

De volgende gedragsregels zijn een aanvulling op het roeireglement i.v.m. de veiligheid van de roeiers en de juridische aansprakelijkheid van beide verenigingen.

Er bestaat een roeiverbod voor gladde boten op de Maas: 

  • Bij mist – zicht < 100 mtr (de havenmond en de rood-witte paal moeten nog goed zichtbaar zijn vanaf het havenmeesterkantoor)
  • Bij vorst en ijsgang
  • Bij (voorspeld) onweer
  • Bij windkracht > Bft 4 op de Maas – op de binnenplas > 5 Bft
  • Bij stroomsnelheid > 500 m3/s op de Maas en in de binnenhaven >650 m3/s
  • Voor skiffs en ongestuurde boten in het winterseizoen
  • Vٙóór zonsopgang en na zonsondergang; tussen zonsondergang en zonsopgang mag er wel geroeid worden in de gladde boten, maar enkel op de binnenplas en met navigatielicht.

Afspraken betreffende het sloeproeien:     

  • Bovengenoemde gedragsregels voor het gladde bootroeien gelden ook voor het sloeproeien, met uitzondering van die regels betreffende de toegestane tijden waarop geroeid mag worden, de toegestane windkracht en stroomsnelheid; dit gezien de licht- en radarfaciliteiten gevoerd op de sloep.
  • Er mag door Notos roeiers enkel gesloeproeid worden met ervaren WSV sloeproeistuurlui.

Impressie vrijdagroeien

Elke vrijdagmiddag komen deze senioren (dames en heren) bij elkaar om gezellig een baan te roeien in zowel de 2x+ als de 4x+ , met na afloop een geanimeerde evaluatie van de geleverde prestatie. Op de slide-show hierboven een impressie van hun eertse tocht met de Boelo-8. Beneden twee korte video-verslagen hiervan.

Roeien bij WSV De Maas in Venlo

Lid worden van de roeiafdeling van WSV De Maas

Heb je interesse in roeien meld je dan aan als lid van WSV De Maas. Dit kun je zelf doen op deze website maar je kan ook je bij het bestuur melden. De eerste 4 weken kun je gratis op proef komen roeien en indien het bevalt word je lid van WSV De Maas. In deze periode kun je roeien in de gladde boten en sloeproeien en daarna kiezen welke tak van de roeisport het beste bij je past. Er wordt 12 maanden per jaar geroeid maar bij mist,  storm, vorst en als het donker is wordt er niet geroeid.

Wil je enkele keren uitproberen of dit DE SPORT voor je is;   introductie Sloeproeien of  introductie Roeien

Roei-info algemeen

 MG 0340

Accommodatie

De vereniging is gevestigd in het havengebied van Venlo en heeft de beschikking over een royale loods waarin de boten zijn ondergebracht. Tevens is hierin een aparte afdeling welke dienst doet als roeihonk en kleedruimte. (zie foto hiernaast) Verder is er op het terrein een kantine met bar, kleedruimtes, douche en toilet. Ook beschikken we over een werkplaats voor onderhoud en reparaties aan de vloot. Bij de bouw en het onderhoud van een en ander spelen de leden een belangrijke rol.

Er wordt verwacht mee te helpen aan onderhoud en herstel van het materiaal.

 

Exameneisen roeien

Exameneisen roeien bij WSV De Maas, kun je hier inzien of printen en bestuderen.  Exameneisen en Reglement Roeien

Ook kun je de handleiding zien die is samengesteld voor het behalen van Stuurdiploma''s  pdf Theorie-diploma sturen roeiboot (44 KB)  en pdf Stuurexamens 2015 (230 KB)

De aktuele lijst van de behaalde roeiniveaus van onze leden vind je op de volgende link:   Roei- en Stuurniveaus 1-8-2022 Het verheugt ons u te melden dat we er weer twee gediplomeerde stuurlieden bij hebben. nml. de Heren Ooms en Donné die bij Hans van der Laan geslaagd zijn voor het stuurexamen. 

Real time web analytics, Heat map tracking