Introductie roeien

• Doop 2
  • Roeien 4
  • Studentenrace De Winnaars

WSV De Maas is een watersportvereniging waarbinnen bijna alle takken van de watersport aan bod kunnen komen. Een van deze is de roeisport. Er wordt geroeid op de Maas en Maasplassen. Plezier in het roeien is bij ons de hoofdzaak.

Als roei-lid van WSV De Maas kun je deelnemen aan roeicursussen, toertochten en wedstrijden. Roeien is goed voor lijf en leden, vrijwel blessurevrij, gezellig en je bent lekker buiten in een mooie omgeving.

Tijdens het roeien ervaar je de krachten van de natuur, laat de wind door je haren suizen en bovendien houdt deze sport je in conditie. Roeien is een sport voor mensen die om willen gaan met de elementen. Deze sport vraagt optimale concentratie, je kunt er volledig in opgaan: een uitstekende manier om 'het hoofd leeg te maken'.

Zin om het eens te proberen? Je kunt kennis maken met deze sport via:  Aanvraag introductie roeien

Mocht je interesse hebben en meteen aan de slag willen; meld je dan aan via dit formulier.

Tot ziens bij WSV De Maas

Roeicommissie

De roeicommissie van WSV De Maas bestaat uit de volgende leden:

• Arjen Ypma, voorzitter roeiafdeling
  • Jos van de Ven, secretaris
  • Henk Hovens, public relations
  • Jan Gielen, materiaalcommissaris
  • Christian Guenther, jeugdtrainingen/examinator
  • Hans van der Laan, studentenroeien

De roeiafdeling van WSV De Maas geeft bijna dagelijks roei-trainingen. Ook organiseren we voor onze leden toer-tochten in binnen- en buitenland en binnenkort gaan we wedstrijden houden, zowel individueel als in teamverband.

Roeien bij WSV De Maas in Venlo

Lid worden van de roeiafdeling van WSV De Maas

Heb je interesse in roeien meld je dan aan als lid van WSV De Maas. Dit kun je zelf doen op deze website maar je kan ook je bij het bestuur melden. De eerste 4 weken kun je gratis op proef komen roeien en indien het bevalt word je lid van WSV De Maas. In deze periode kun je roeien in de gladde boten en sloeproeien en daarna kiezen welke tak van de roeisport het beste bij je past. Er wordt 12 maanden per jaar geroeid maar bij mist,  storm, vorst en als het donker is wordt er niet geroeid.

Wil je enkele keren uitproberen of dit DE SPORT voor je is;   introductie Sloeproeien of  introductie Roeien

Verenigingstrainers/coaches

Hans van der LaanHans van der Laan geeft roeiinstructies aan onze roeileden op de vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur. Tevens heeft hij de regie bij het Studentenroeien wat momenteel een grote vlucht neemt.

Wil je getraind worden door een expert op roeigebied en uitgroeien tot een van onze toproeiers? zorg dan dat je op de vrijdagmiddag aanwezig bent.

Iedere zondagmorgen vanaf 09.30 uur zijn er speciale roeilessen voor beginners (en aspirant-leden).

Christian Günter, Jos van de Ven en Henk Hovens zijn onze roei-instructeurs. Met hen kun je een persoonlijke afspraak maken voor het afleggen van examens en/of speciale roeilessen.

Christian Günter, neemt de jeugdtraining voor zijn rekening.