Introductie roeien

• Doop 2
  • Roeien 4
  • Studentenrace De Winnaars

WSV De Maas is een watersportvereniging waar je onder andere kunt roeien. Er wordt geroeid op de Maas en Maasplassen. Plezier in het roeien is bij ons de hoofdzaak.

Als roei-lid van WSV De Maas kun je deelnemen aan het roeien, toertochten en wedstrijden. Roeien is goed voor lijf en leden, vrijwel blessurevrij, gezellig en je bent lekker buiten in een mooie omgeving.

Tijdens het roeien ervaar je de krachten van de natuur: laat de wind door je haren suizen.In een gezellig team bouw je een goede conditie op. Deze sport vraagt optimale concentratie, je kunt er volledig in opgaan: een uitstekende manier om 'het hoofd leeg te maken'.

Zin om het eens te proberen? Je kunt kennis maken met deze sport via:  Aanvraag introductie roeien

Je introductielessen worden in overleg ingepland.

Heb je al 4 keer gratis les gehad en ben je enthousiast; meld je dan aan  via dit aanmeldingsformulier.

Tot ziens bij WSV De Maas

Roeicommissie

De roeicommissie van WSV De Maas bestaat uit de volgende leden:

• Arjen Ypma, voorzitter roeiafdeling
  • Jos van de Ven, secretaris
  • Henk Hovens, public relations
  • Jan Gielen, materiaalcommissaris
  • Christian Guenther, jeugdtrainingen/examinator
  • Hans van der Laan, studentenroeien

De roeiafdeling van WSV De Maas geeft bijna dagelijks roei-trainingen. Ook organiseren we voor onze leden toer-tochten in binnen- en buitenland en binnenkort gaan we wedstrijden houden, zowel individueel als in teamverband.

Roeien (in beeld gebracht)

Tijdens de Coronatijd hebben we niet stilgezeten. Het idee is opgevat om de roeiactiviteiten binnen onze vereniging in beeld te brengen door middel van diverse instructiefilmpjes.

Vrijdagploeg reparatie en schoonmaak roeiboten zie je HIER

Tewaterlating bij hoogwater zie je. HIER

Instappen en afvaren van het roeivlot zie je HIER

Lente-roeidag met aansluitende lunch zie je HIER

Exameneisen roeien

Exameneisen roeien bij WSV De Maas, kun je hier inzien of printen en bestuderen.  Exameneisen en Reglement Roeien

Ook kun je de handleiding zien die is samengesteld voor het behalen van Stuurdiploma''s  pdf Theorie-diploma sturen roeiboot (44 KB)  en pdf Stuurexamens 2015 (230 KB)

De aktuele lijst van de behaalde roeiniveaus van onze leden vind je op de volgende link:   Roei- en Stuurniveaus 1-4-2017

Het verheugt ons u te melden dat we er weer twee gediplomeerde stuurlieden bij hebben. nml. de Heren Ooms en Donné die bij Hans van der Laan geslaagd zijn voor het stuurexamen.

Examens en uitslagen Roeien Venlo

Henk ergometerOp de roeiersvergadering van 2 september 2014 werd een uiteenzetting gegeven van de plannen die er voor de deur staan. Een van de belangrijkste zaken werd het invoeren van roeiniveaus, om mede hierdoor de leden te stimuleren naar een hoger niveau te groeien en om het vormen van roeiteams te bevorderen. De examencommissie heeft veel tijd gestoken in het samenstellen van dit reglement. We gaan er vanaf 5 oktober mee aan de slag en worden de eerste theorie-examens afgenomen. Vervolgens is er op de eerste zondag van de maand gelegenheid om het praktijk- en/of theorie-examen af te leggen.

De exameneisen kun je vinden op de volgende link:    Exameneisen en Roeireglement  Je dient dit ducument door te nemen om aan de exameneisen te kunnen voldoen.

OVERZICHT EXAMENLIJST

Zoals in vorige berichten gemeld, dien je een theorie-examen roeien af te leggen om te mogen roeien/sturen. Dit examen kun je afleggen op elk gewenst moment. De praktijk-examens worden afgenomen op elke éérste zondag van de maand. De theorie- en praktijk-examens die tot nu toe zijn afgenomen en de volledige bijgewerkte lijst kun je via de volgende link inzien en eventueel uitprinten..  Roei- en Stuurniveaus 1-6-2017 utslagen

Het verheugd ons u te melden dat we er weer twee gediplomeerde stuurlieden bij hebben. nml. de Heren Ooms en Donne die bij Hans van der Laan geslaagd zijn voor het stuurexamen.

Via de volgende link kom je op een website waar alle oefeningen zichtbaar zijn.: https://www.youtube.com/watch?v=r0JLlr-uPDk.