Nieuws over Verplaatsing Jachthaven

Ut-Veerke-pendelbootIn de nieuwsbladen verschijnen geregeld artikelen die hierop betrekking hebben. We gaan ze verzamelen en voor u beschikbaar stellen.

Wilt u nog meer weten over toekomstplannen etc., dan kunt u dit vinden in het volgende lijvige document (boekje):  pdf Notitie (44.17 MB) pdf Kansrijke Perspectieven (44.17 MB)           jachthaven-verplaatst

Nog geen zekerheid in 2018 over verplaatsing, zie het verslag van de MER:  3302_advies_reikwijdte_en_detailniveau.pdf

U kunt meer te weten komen via de volgende link naar de website van de commissie MER:   Toekomstschets Maasoever Venlo-Velden

Maasoevers

Rijkswaterstaat

Beste watersporter/ster,

Rijkswaterstaat werkt al geruime tijd langs de Maas aan natuurvriendelijke Maasoevers en –uiterwaarden om weer een goed leefgebied voor riviergebonden planten, vissen en ander waterleven te creëren en zo de ecologische waterkwaliteit te verbeteren.

www.rijkswaterstaat.nl/maasoevers.

Met de nieuwe oevers verdwijnt de rechte, harde oeverlijn en krijgt de Maas een minder kanaalachtig karakter. Daarvoor in de plaats komt een geleidelijke overgang van water naar land met een grilliger oeverlijn. Dit brengt zowel voor de beroeps- als recreatievaart een nieuwe oriëntatie op het vaarwater met zich mee.

Speciaal voor de recreatievaart zijn er flyers gemaakt met concrete tips hoe hier mee om te gaan. Onder de links beneden treft u de in 2015 geactualiseerde nederlandse versie aan. Tevens is er nu ook een aktuele 2016 Duitstalige versie beschikbaar.

Zie voor meer informatie over het werk aan de Maasoevers en –uiterwaarden.   2015 Maasoevers        2016 Maasufer

Met vriendelijke groet,

Corinne Aquarius
Communicatieadviseur herinrichting Maasoevers
en -uiterwaarden

Wifi voorziening WSV De Maas Venlo

Wifi-icon 300x134E-mail ophalen, weersvoorspellingen opzoeken, touristische informatie raadplegen ... geen probleem.

In onze verenigingshaven kunnen onze leden en onze gasten gratis over WiFi beschikken op de boot of in de camper. Via onze website krijgt u door middel van een aantal links toegang tot een veelheid aan toeristische informatie. Bovendien kunt u voor onderhoud of reparatie van uw boot of camper een aantal bedrijvenpagina's raadplegen.

Om het gebruik van internet voor onze leden en voor onze gasten zo goed mogelijk te laten verlopen hebben we een WiFi reglement opgesteld.

Dit reglement kunt u lezen door hier te klikken.

N.B.: Voor de leden van WSV de Maas geldt het volgende: Om een aanvraag in te dienen voor toegang tot het WiFi-netwerk dient u eerst in te loggen en vervolgens naar deze pagina te gaan.

Introductie roeien

• Mosel 2015
  • Mosel 2014
  • Mosel 2015 Traben-Trabach
  • Traben-Trabach 2015
  • Maidentrip Boelo
  • Willow 2 Dames
  • Mosel 2015
  • Mosel 2014
  • Mosel 2015 Traben-Trabach
  • Traben-Trabach 2015
  • Maidentrip Boelo
  • Willow 2 Dames
  • Roeiers Vlaai

WSV De Maas is een watersportvereniging waarbinnen bijna alle takken van de watersport aan bod kunnen komen. Een van deze is de roeisport. Er wordt geroeid op de Maas en Maasplassen. Plezier in het roeien is bij ons de hoofdzaak.

Als roei-lid van WSV De Maas kun je deelnemen aan roeicursussen, toertochten en wedstrijden. Roeien is goed voor lijf en leden, vrijwel blessurevrij, gezellig en je bent lekker buiten in een mooie omgeving.

Tijdens het roeien ervaar je de krachten van de natuur, laat de wind door je haren suizen en bovendien houdt deze sport je in conditie. Roeien is een sport voor mensen die om willen gaan met de elementen. Deze sport vraagt optimale concentratie, je kunt er volledig in opgaan: een uitstekende manier om 'het hoofd leeg te maken'.

Zin om het eens te proberen? Je kunt kennis maken met deze sport via:  Aanvraag introductie roeien

Mocht je interesse hebben en meteen aan de slag willen; meld je dan aan via dit formulier.

Tot ziens bij WSV De Maas!

Roeicommissie

De roeicommissie van WSV De Maas bestaat uit de volgende leden:

• Jan Joosten, voorzitter roei-afdeling
  • Jos van de Ven, secretaris
  • Henk Hovens, public relations
  • Gijs Frencken, materiaalcommissaris en instructeur
  • Jan Gielen, materiaalcommissaris
  • Christian Günther, Jeugdtrainingen/examinator
  • Bert van Hoogen, roei-instructeur/examinator

De roeiafdeling van WSV De Maas geeft bijna dagelijks roei-trainingen. Ook organiseren we voor onze leden toer-tochten in binnen- en buitenland en binnenkort gaan we wedstrijden houden, zowel individueel als in teamverband.

De roeilessen worden in de maanden april tot november dagelijks om 19.00 uur en op zondagmorgen om 9.30 uur gegeven. In de wintermaanden wordt er alleen overdag geroeid. Nadere informatie is te vinden op de Mijn Sportplanner.

De roeitijden kun je vinden in de activiteitenkalender elders op de site.

Sloeproeitrainingen worden het gehele jaar door op dinsdag- en donderdagavond en op zondagmorgen gehouden.

Om deel te nemen is het vereist dat je de zwemkunst meester bent. Kleding: sportkleding, eenvoudige gympies.

Mocht je interesse hebben in het Roeien of Sloeproeien, meld je dan aan via dit formulier

De aankondiging verscheen onder andere in pdf Persbericht: Roeien op de Maas