Informatie Waterski en Wakeboarden

• 08092014samsung 362
  • Speedboten
 name="Introductie waterski en wakeboarden"]

De SkibootOnze nieuwe waterski- en wakeboardboot is op de open watersportdag op 5 mei 2018 van WSV De Maas ten doop gehouden,

We hebben hiermee een bijzondere tak van watersport aan onze aktiviteiten toegevoegd. Hiervoor worden regels opgesteld die HIER binnenkort ter inzage liggen.

Wil je er aan mee gaan doen, dan kan dit UITSLUITEND via de volgende link: aanmelden ski- en wakeboarden

Vul hierop alle benodigde velden in en kruis onder SPORTLID het vakje Ski- en wakboarden aan, klik hierna op verstuur. U ontvangt binnenkort een bevestiging van uw aanmelding en uw ledenpas.

Deelnamekosten Waterskiën en Wakeboarden

Beste watersporters,

Na de zeer succesvolle open dag op 5 mei jl. gaat het waterskiën en wakeboarden, met onze eigen nieuwe boot van WSV de Maas van start.
De “waterski en wakeboardcommissie”, de schippers en de instructeurs zijn er klaar voor.
Om het allemaal veilig te laten verlopen zijn er reglementen opgesteld die de deelnemers vooraf krijgen.
Met de planning en indeling wordt rekening gehouden met het niveau en leeftijd.
Een dagdeel watersport wordt met ongeveer 3 – 5 deelnemers gehouden en een sessie/rit voor jou duurt ongeveer 15 – 25 minuten in totaal, dit kunnen ook meerdere kortere ritten zijn, afhankelijk van het verloop op dat dagdeel.

Deelnamekosten voor ”Ligplaatshouders en hun partner en gezinsleden tot 18 jaar”:
- geen lidmaatschapsgeld, want men is al lid van WSV de Maas (dus verzekerd)
- aanmelden via de mail van de contactpersoon, rest gaat dan vanzelf
- wil men net als het roeien en zeilen actief en veelvuldig waterskiën/wakeboarden dan kun je “sportlid” worden voor € 135,00/jaar inclusief een rittenkaart met 7 ritten.
- als die rittenkaart opgemaakt is dan kun je een nieuwe kopen met 4 ritten voor € 100,00

Deelnamekosten voor niet (sport)leden van WSV de Maas:
- lidmaatschap aangaan bij WSV de Maas, via de website, (dan ben je automatisch verzekerd en krijg je een toegangspasje en kun je gebruik maken van de douches enzovoorts)
Jaarlijks € 65,00 volwassenen en € 32,50 tot 18 jaar
- aanmelden via de mail van de contactpersoon, rest gaat dan vanzelf
- rittenkaarten met 4 ritten voor € 100,00, kunnen aangeschaft worden bij de havenmeester,
als die rittenkaart opgemaakt is dan kun je een nieuwe kopen.

Heb je zelf materiaal zoals wetsuit, of een surfpak, of ski´s of wakeboard dan kun je die zelf meenemen. Heb je dat niet dan zorgen wij daar uiteraard voor.
In de jachthaven zijn douche- en omkleedmogelijkheden.

Heb je vragen of wil je vooraf meer weten stuur dan even een kort mailtje dan hopen we snel dat je meegaat en ook kunt genieten van een prachtige watersport.

Watersportapp: ´t Speerke
Facebook: Watersport Venlo op de Maas

Regels snelle boten

Snelle motorboot versus snel schip

Op het examen voor het Klein Vaarbewijs blijkt dat kandidaten moeite hebben met de begrippen "snelle motorboot" en "snel schip". Definities en uitleg wat onder bepaalde begrippen in de vaarregels wordt verstaan is te vinden in artikel 1.01 van zowel het Binnenvaart Politiereglement (BPR) als in het Rijnvaart Politiereglement (RPR).

Een snel schip is een groot motorschip dat sneller kan varen dan 40 km/uur. Een groot motorschip is een schip dat geen klein schip is en van de motor gebruik maakt. Een snelle motorboot is een klein schip dat op de motor sneller kan varen dan 20 km/uur.

Beide definities verschillen dus behoorlijk en hebben weer andere begrippen in zich die ook weer een betekenis hebben. En waar dus ook consequenties aan kunnen hangen. Een kleine zeilboot die planerend harder kan zeilen dan 20 km/uur is bijvoorbeeld dus geen snelle motorboot als het die snelheid op de motor niet kan halen. Voor het varen met een snelle motorboot (bijv. speedboot) moet u een Klein Vaarbewijs hebben. Voor het zeilen met een snelle catamaran op vleugels dus niet.

Voor het examen Klein Vaarbewijs moet u beide definities kennen, schepen kunnen herkennen aan bijvoorbeeld dagtekens en verlichting en ook situaties op het water waarbij u dergelijke schepen tegenkomt kunnen beoordelen en passende maatregels kunnen nemen. En dan is het ook nog eens zo dat er tussen RPR en BPR kleine verschillen bestaan. Een snel schip moet bijvoorbeeld alle andere schepen voorrang verlenen. Maar in RPR gebied moet een klein schip wel aan een snel schip de ruimte te laten, die dit nodig heeft om zijn koers te volgen en om te manoeuvreren.
Voor een snelle motorboot gelden weer de vaarregels voor elk klein motorschip en is dus niet altijd verplicht om voorrang te verlenen aan bijvoorbeeld een ander klein motorschip.

Dit en andere informatie is te vinden op:   Vaarwinkel nieuws