Introductie zeilen

• 2009 Griekenland Jan Gielen
  • Open Watersportdag 2017 Kinderen
  • Zeezeilen

WSV De Maas is een watersportvereniging waarbinnen bijna alle takken van de watersport aan bod kunnen komen. Een van deze is de zeilsport. Er wordt gezeild op de Maas en Maasplassen. Plezier in het zeilen is bij ons de hoofdzaak.

Als zeil-lid van WSV De Maas kun je deelnemen aan zeilcursussen, toertochten en wedstrijden. Wij zijn de ideale vereniging voor wie zin heeft om voortgedreven door de wind over het water te scheren. Zeilen is goed voor lijf en leden, vrijwel blessurevrij, gezellig en je bent lekker buiten in een mooie omgeving.

Tijdens het zeilen ervaar je de krachten van de natuur, laat de wind door je haren suizen en bovendien houdt deze sport je in conditie. Zeilen is een sport voor mensen die om willen gaan met de elementen. Deze sport vraagt optimale concentratie, je kunt er volledig in opgaan: een uitstekende manier om 'het hoofd leeg te maken'.

Zin om het eens te proberen? Je kunt kennis maken met deze sport via:  Aanvraag introductie zeilen

Mocht je interesse hebben en meteen aan de slag willen; meld je dan aan via dit formulier.

Veel informatie over de zeilsport kun je vinden op de volgende wbsite: http://www.zeilen.nl/

Zeilwedstrijden 2018

Logo3-Foto ZeilenZeilwedstrijden bij WSV De Maas Venlo

Dit jaar gaan we op 3 mei van start met onze reeks van 8 zeilwedstrijden op de woensdagavonden. Van deze 8 wedstrijden tellen er 6 mee voor het eindresultaat (dus 2 aftrekwedstrijden). Tevens wordt er gevaren met het SW-handicapsysteem (Snelheidsfactor Watersport), waardoor iedere boot gelijke kans heeft om te winnen.

We hebben een flyer gemaakt met alle informatie,  KLIK HIER voor download

Wil je hieraan meedoen, meld je dan aan via het volgende formulier: zeilwedstrijden

De wedstrijden worden gevaren in eigen boten en/of de Valk(en) van onze vereniging.

De wedstrijden zijn uitsluitend voor de leden en adspirant-leden van WSV De Maas en Waterscout-leden.

Zeillessen 2018

2010-Ophoven-2Leren zeilen bij WSV De Maas Venlo

Als je op een leuke en eenvoudige manier de beginselen van het zeilen wilt leren, bent je bij ons aan het goede adres. Samen met je partner, vrienden of het hele gezin, alles is mogelijk. De zeilinstructies beginnen vanaf juni om 18.30 uur. En je krijgt zeilles van een ervaren instructeur.

Wil je hieraan meedoen, meld je dan aan via het volgende formulier: Aanmelden zeillessen

De lessen worden gegeven in een Valk. De grote stabiliteit, de geringe diepgang en de ruime kuip maken dat de Valk een ideale toer- en lesboot is.

De zeillessen zijn uitsluitend voor de leden en adspirant-leden van WSV De Maas.

Het programma is primair gericht op het leren zeilen. Onze instructeurs hebben een volledige opleiding gehad en kunnen je het zeilen perfect uitleggen, maar je kunt ook zelf met de instructeur afspreken wat je belangrijk vindt om te leren. Of misschien kun je al een beetje zeilen, maar wil je nog iets meer zekerheid. Meld je aan en stap in de boot.

Watersportvereniging De Maas Venlo ligt aan de Jachthavenweg 50 in Venlo/Blerick.

Zeilen: iets voor jou?

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Zeilboot alleen in kleur grootWatersportvereniging De Maas biedt sinds enkele jaren zeillessen aan. Van begin april tot oktober verzorgt de vereniging zeillessen in onze eigen haven en op de Maas. WSV De Maas heeft twee polyvalken in bezit. Twee ideale open kielboten waar drie personen tegelijk zeilles in kunnen krijgen. De zeillessen worden gegeven op elke niveau en tempo. Van beginner tot de gevorderde zeiler hebben we zeillessen op maat.

Alle WSV De Maas leden kunnen zeillessen volgen. De zeillessen worden gegeven door zeilers binnen onze vereniging met ruime zeilervaring. In overleg met de zeilinstructeur wordt afgesproken in welke frequentie gezeild wordt. Meestal is dit in het weekend of in de avonduren. In het voorjaar worden er woensdagavondwedstrijden georganiseerd waar vrijwel alle zeilers binnen de vereniging aan mee doen. Uiteraard kunnen ook zeilcursisten hier aan deelnemen.

Aanmelden zellessen kun je hier:  aanmelden zeillessen

Ben je geheel nieuw in de zeilwereld? Wil je kennis maken met deze sport? Vul dan het volgende formulier in;  Aanvraag introductie zeilen