Introductie roeien

• Venlo Stormt 2015
  • Willow 2 Dames
  • Roeiers Vlaai

Roeien is goed voor het hele lijf, vrijwel blessurevrij en je bent lekker buiten in een mooie omgeving.

Bij het roeien worden nagenoeg alle spiergroepen van het lichaam gebruikt. Daardoor is deze sport voor het in conditie blijven nog geschikter dan hardlopen of fietsen waarbij het vooral op de benen aankomt. Bovendien worden de gewrichten ontzien: zware stootbelasting, zoals bij hardlopen, komt niet voor. Roeien is een vloeiende totaalbeweging die moet worden aangeleerd voor een maximaal rendement van de inspanning en voor een optimaal plezier in de sport.

Je kunt er volledig in opgaan en het is een uitstekende manier om 'het hoofd leeg te maken'. Roeien is een sport voor jong en oud. Vanaf 16 jaar tot op hoge leeftijd kan men roeien. Er wordt geroeid in de een persoons Skiff, twee persoons, vier persoons of acht persoons boten. Er wordt 12 maanden per jaar geroeid mits er geen vorst, storm, onweer of dichte mist is.

WSV De Maas beschikt over een mooie vrijwel complete accomodatie die de in 2012 opgestarte roeiafdeling van onze vereniging een optimale thuisbasis biedt voor sportiviteit maar ook gezelligheid. We beschikken over 20 roeiboten van alle gangbare roei-klassen.

Wil je enkele keren uitproberen of dit DE SPORT voor je is; meld je aan via dit formulier;   Aanmelding Introductie Roeien

Mocht je interesse hebben en meteen aan de slag willen; meld je dan aan via Roeien

Voor het studentenroeien: bekijk hun website:  studenten-roeien

Sloeproeien !!!

sloeproeien-1

Voor de super sportievelingen, die de mouwen op willen stropen en houden van het ruigere werk.....​

Onze vereniging spant zich in om verschillende takken van de watersport te kunnen bieden. Sloeproeien is toch weer anders. De boot is groter, stabieler en beter bestand tegen golven. Sloeproeien is ruiger, een echte teamsport want je roeit met z'n achten plus een stuurman. WSV De Maas heeft een nieuwe polyester Kuikensloep laten bouwen en daarmee waren we de eerste vereniging in Limburg die sloeproeien aan de leden ging bieden.

Een klein voorproefje van het Sloep-roeien kun je op de volgende link zien.  Grachtenrace Amsterdam

DSC07001Mocht je interesse hebben in het Sloeproeien en meteen aan de slag willen; meld je dan aan via dit formulier.

Of wil je eerst eens proberen of het iets voor jou is:   aanvraag introductie Sloep-roeien