Roeien bij WSV De Maas in Venlo

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

DSC 0040Lid worden van de roeiafdeling van WSV De Maas

Heb je interesse in roeien meld je dan aan als lid van WSV De Maas. Dit kun je zelf doen op deze website maar je kan ook je bij het bestuur melden. De eerste 4 weken kun je gratis op proef komen roeien en indien het bevalt word je lid van WSV De Maas. In deze periode kun je roeien in de gladde boten en sloeproeien en daarna kiezen welke tak van de roeisport het beste bij je past. Er wordt 12 maanden per jaar geroeid maar bij mist,  storm, vorst en als het donker is wordt er niet geroeid.

Wil je enkele keren uitproberen of dit DE SPORT voor je is;   introductie Sloeproeien of  introductie Roeien

Gladde boten

Roeien is een technische sport en het ziet er gemakkelijk uit maar goed roeien en een goede haal kunnen maken is lastiger dan je denkt. Onervaren roeiers zullen door ervaren instructeurs begeleid en getraind worden zodat ze het roeien kunnen leren. Bij voorkeur starten we de instructie van nieuwelingen in groepjes van 2 of 4 roeiers. Samen spreek je af wanneer er geroeid wordt. Op zondagochtend, vrijdagmiddag, en dinsdag- en donderdagavond wordt er geroeid maar ook andere dagen zijn mogelijk. Een roeitraining duurt 1,5 á 2 uur.

Roeien is een individuele sport in de skiff maar in alle andere boten is het een team sport. Tijdens trainingen en toertochten wordt meestal in mixed teams geroeid maar bij wedstrijden gaat de strijd tussen dames- of herenteams.

Zodra je bevoegd bent mag je zonder instructeur alleen of met andere roeiers gaan roeien op tijdstippen die je uitkomen. Maar daarvoor moet je het vereiste roei- en stuurniveau hebben. De criteria vind je elders op de website.

We beschikken momenteel over 19 boten.

1x        1 persoons, skiff                             7 stuks

2x+      2 persoons, skull* , gestuurd            2 stuks        * 2 riemen/roeier

2x-       2 persoons, skull, zonder stuur        2 stuks

2+        2 persoons, boord** , gestuurd        1 stuks        ** 1 riem/roeier

4x+      4 persoons, skull, gestuurd              2 stuks

4+        4 persoons, boord, gestuurd            2 stuks

4x-       4 persoons, skull, ongestuurd          1 stuks

4+-       4 persoons, boord, ongestuurd         1 stuks

8+        8 persoons, boord, gestuurd            1 stuks

Wedstrijden

Momenteel doen we nog niet mee aan door de KNRB georganiseerde wedstrijden omdat de huidige leden daar nog geen behoefte aan hebben. Wel wordt er deelgenomen aan de jaarlijkse Limburg Boat Race op de Maas tussen Maastricht-, Roermond-, Weert- en Venlo-acht voor dames en heren en aan diverse toertochten. Wil je meer informatie over roeien neem dan contact op met Jan Joosten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sloeproeien

Er wordt geroeid in de Mooder Maas onze polyester Kuykensloep. Hierin is plaats voor 8 roeiers en de stuurman. Er kan ook met minder roeiers geroeid worden maar 4 is wel het minimum. Sloeproeien is een teamsport die door dames en heren (ook in mixed teams) beoefend kan worden. Er wordt geroeid op zondagmorgen en dinsdagavond. Een team kan natuurlijk ook op andere dagen gaan roeien. Nieuwe leden zullen in onderling overleg ingepast worden in de bestaande teams. Een normale roeitraining duurt ongeveer 1,5 á 2 uur.

Er wordt aan wedstrijden deelgenomen en op de website kun hiervan diverse foto’s en filmpjes zien. Wil je meer informatie neem contact op met Anne Everdij. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jaar-Contributie:

Volwassenen                                                         200 euro

Partner                                                                 135 euro

Ligplaatshouders WSV De Maas  en partner            135 euro

Jeugdleden <18 jaar                                             100 euro

Tweede en volgend kind van een gezin                   75 euro

Studenten                                                            100 euro

Om deel te nemen is het vereist dat je de zwemkunst meester bent.

Kleding: sportkleding, eenvoudige gympies.

Mocht je interesse hebben, meld je dan HIER aan.

Zie ook aanvraag introductie roeien